IBUTIKK.NO - Handle online

Handle online

Å handle på Internett bør være trygt, men det er alltid noen risikoer du bør være oppmerksom på. Først og fremst er det avtalen når du kjøper med en online selger. Pris og frakt / frakt er en ting, men hva om varen er ødelagt eller ikke lever opp til standarden du hadde håpet på? Vil selgeren ta produktet tilbake? Er handelsbutikken trygg, og følger de reglene etter loven?

Hold styr på, men det er noen små ting du kan gjøre. Først og fremst kan du bruke programvare for virusbeskyttelse. Denne programvaren vil normalt beskytte deg mot de fleste av de skadelige tingene du kan finne på Internett, som virus og skadelig programvare, men de vil også gi deg informasjon om nettstedet du besøker, og om det er trygt eller ikke. På samme måte bør den siste siden der du skriver inn kredittkortinformasjonen eller annen betalingsinformasjon, være på en side som har ‘HTTPS: //’ i URL-en når du kjøper. Se på ‘S’. En vanlig side inneholder ikke et ‘S’, som står for “sikkert.” Dette betyr at siden er kryptert, opprettet for sikre betalinger eller for å beskytte påloggingsinformasjonen. Hvis en selger ikke har denne ‘S‘ på adressen når de foretar et kjøp, så vær veldig forsiktig.

Gjør gjerne ett søk på nett for å finne ut om nettbutikk er seriøs eller ikke. Vi tilbyr også ett review av nettbutikker som vi fortiden jobber med å utvikle.

Sist, men absolutt ikke minst: Ingenting er gratis! Folk gir deg ikke en ny iPhone, og du vil ikke få en ny pc hvis du klikker 1000 ganger på x antall link. Internett er virkelig et fantastisk sted, men vær oppmerksom og bruk sunn fornuft. Når noe høres for bra ut til å være sant, er det vanligvis det og du bør holde deg borte.